torsdag 17 december 2009

Sammanfattning 2009 (och alla andra år) med hopp om 2010!

Frågan man ofta ställer sig när man skaffar barn är vem som ska vara hemma tills dagis blir aktuellt. Citatet nedan beskriver vanliga tankebanor, vilka jag och många med mig hoppas förändras radikalt under 2010.

"Om mannen tjänar mest och kvinnan tjänar minst, så är det bäst att kvinnan är hemma, för då förlorar de minst.
Om kvinnan tjänar mest och mannen tjänar minst så är det bäst att kvinnan är hemma, för då får de ut mest i föräldraförsäkring.
Om kvinnan studerar och mannen arbetar så är det bäst om kvinnan är föräldraledig, för då förlorar de inte så mycket.
Om mannen studerar och kvinnan arbetar så är det bäst om kvinnan är föräldraledig, för mannen är ju ändå hemma så mycket och kan inte hoppa av mitt i utbildningen.
Om kvinnan är arbetslös och mannen har ett arbete så är det bäst att kvinnan är föräldraledig, för då förlorar de inte så mycket.
Om mannen är arbetslös och kvinnan arbetar så är det bäst att kvinnan är föräldraledig för mannan är ju ändå hemma så mycket, och snart kanske han får jobb.
Om kvinnan har ett eget företag och mannen arbetar på ett företag så är det bäst om kvinnan är hemma, hon är ju mer flexibel.
Om mannen har ett ett företag och kvinnan jobbar på ett företag så är det bäst att kvinnan är hemma, mannen kan inte ta ledigt eftersom hans kunder då försvinner."

-Lena-Maria, medlem i www.foff.se

Med detta vill jag önska alla God jul och Gott nytt år!

4 kommentarer:

  1. Jäkligt bra sammanfattning det där!

    SvaraRadera
  2. Om kvinnan har ett företag och mannen har ett företag så är ingen föräldraledig. För det blir ändå som vanligt. Att kvinnan klarar båda delarna.

    Ekonomichefen

    SvaraRadera
  3. Om båda föräldrarna är män så anlitar man en barnflicka.

    SvaraRadera
  4. Underbart! Detta ska jag bokmärka och använda som argument varje gång ett av ovanstående argument kommer upp.

    /En annan feministmorsa

    SvaraRadera