torsdag 17 december 2009

Sammanfattning 2009 (och alla andra år) med hopp om 2010!

Frågan man ofta ställer sig när man skaffar barn är vem som ska vara hemma tills dagis blir aktuellt. Citatet nedan beskriver vanliga tankebanor, vilka jag och många med mig hoppas förändras radikalt under 2010.

"Om mannen tjänar mest och kvinnan tjänar minst, så är det bäst att kvinnan är hemma, för då förlorar de minst.
Om kvinnan tjänar mest och mannen tjänar minst så är det bäst att kvinnan är hemma, för då får de ut mest i föräldraförsäkring.
Om kvinnan studerar och mannen arbetar så är det bäst om kvinnan är föräldraledig, för då förlorar de inte så mycket.
Om mannen studerar och kvinnan arbetar så är det bäst om kvinnan är föräldraledig, för mannen är ju ändå hemma så mycket och kan inte hoppa av mitt i utbildningen.
Om kvinnan är arbetslös och mannen har ett arbete så är det bäst att kvinnan är föräldraledig, för då förlorar de inte så mycket.
Om mannen är arbetslös och kvinnan arbetar så är det bäst att kvinnan är föräldraledig för mannan är ju ändå hemma så mycket, och snart kanske han får jobb.
Om kvinnan har ett eget företag och mannen arbetar på ett företag så är det bäst om kvinnan är hemma, hon är ju mer flexibel.
Om mannen har ett ett företag och kvinnan jobbar på ett företag så är det bäst att kvinnan är hemma, mannen kan inte ta ledigt eftersom hans kunder då försvinner."

-Lena-Maria, medlem i www.foff.se

Med detta vill jag önska alla God jul och Gott nytt år!

lördag 12 december 2009

Julklappstips

Köp en get!
Och när ni ändå är igång, bli fadder till ett barn för 200 pix i månaden.

söndag 6 december 2009

Slå tillbaka?

Selda berättade för ett par dagar sedan att fröknarna på dagis säger att man inte får slå tillbaka om någon slår en. Jag tycker det är motsägelsefullt. Varför ska tjejer behöva vänta tills de blir femton år för att gå självförsvarskurser? Varför vänta när man kan börja nu? Självklart ska man inte slåss, men om någon slår mig och jag säger "Lägg av" och personen i fråga inte ger sig, har inte jag rätt att slå tillbaka då? Och om det nu är så, varför inte lära de barn som utsätts att de visst får försvara sig? Och att det är de som slår som ska skärpa sig, inte offren.

Nu funderar jag på att lära Selda ett mantra:
Hon ska säga "Nej" tydligt med utsträckt arm och ha handen som ett stoppmärke mot den som slår. Fortsätter den slå får hon putta bort den och om den inte ger sig då får hon slå tillbaka. Helst i ansiktet för där gör det ondast och troligtvis kommer hon inte bli slagen igen.

Alla har rätt att lära sig självförsvar och ju tidigare desto bättre. För vad hjälper det om hon är verbal och kan säga att det är fel och att det inte är roligt m.m. om hennes fiende inte förstår ett ord. Då måste hon ju få putta bort den och i värsta fall slå tillbaka. Eller? Dessutom är det ett effektivt sätt att få folk att sluta slåss, då de märker att det faktiskt blir konsekvenser.