söndag 18 oktober 2009

Detta är ett öppet brev skickat till SVT, den 18/10 -09

Hej, har försökt få svar från SVT Sport via Facebookgruppen; I Zlatans fotspår, med det har varit knäpptyst förutom att de accepterat min vänförfrågan. Jag undrar hur det är möjligt att SVT sänder ett så extremt tydligt diskriminerande TV-program som exkluderar kvinnliga spelare i samma region. Och när ska ni ta ansvar och säga att det var fel att producera detta och sluta sända serien? Jag menar Herre Gud! Det är väl bättre att ni erkänner att det är ett stort misstag och rättar till det än att ni låter denna glorifireing av män som selar boll får fortsätta, medan kvinnor som spelar med samma boll fortsätter falla i total glömska! Skärp er!! 




Vill ni också ställa frågor till SVT? Fråga här!

4 kommentarer:

  1. Ey, chilla 8) inte konstigt om du inte får svar om du skriver så osakligt.

    SvaraRadera
  2. skojar du elr?

    Femism i all ära. MEN det finns tyvärr inte några tjej fotbollstalanger i Sverige som ens kommer i närheten av dem talangerna som sänds i svt.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym!

    Programinformation:
    "Zlatans juniortränare Ola Gällstad och Johnny Gyllensjö har plockat ut några av de största unga pojkfotbollstalangerna i Malmötrakten. Vem har bästa tekniken, fysiken, spelförståelsen, mentala styrkan och inte minst motivationen att lyckas i den stora fotbollsvärlden? En vinnare utses och belönas med en resa till Barcelona och ett möte med Malmös store son, Zlatan Ibrahimovic."

    På frågor & svar om serien förklaras varför inte tjejer är med i serien:
    "Det är svårt att på ett rättvist sätt jämföra killar och tjejer i den här åldern."

    Sen när jämför man manliga och kvinnliga spelare? Eftersom det finns Damfotboll och Herrfotboll trodde jag att man inte jämförde tjejer och killar. Så varför skulle man göra det i det här programmet? Det är väl bara att peppa ungdomarna i teknik, fysik, mental styrka och allt det där och sedan den som klarar sig bäst i sin respektive fotbollsvärld, oavsätt om det är den för damer eller för herrar, vinner.

    Där hade vi haft ett program värt att sändas i TV.

    SvaraRadera
  4. Anledningen till att programmet bara handlar om fotboll är att INGEN bryr sig om damfotboll!

    SvaraRadera