måndag 30 januari 2012

Estrid börjar på dagis i dag

Vi praktiserar nu att fylla i rutan "feminist" när vi placerar barn på förskola. Eftersom det finns en ruta som heter "vegetarian" känns det naturligt att lägga till en egen ruta för feminister. Erfarenheter talar för att det är viktigt att vara tydlig redan från början. (läs: ...för vi är feminister.)
 
Förskolan jag skriver om har blivit mycket mer engagerad i sitt genusarbete det gångna året. Kanske p.g.a. att de ständigt blir påminda? På storasyster Seldas utv.samtal i november berättade pedagogerna om Seldas genusanalyser. T.ex har hon protesterat under en utflykt då en pedagog sagt att det var grön gubbe och hävdat att det inte är en gubbe utan att det är en grön figur (själv säger jag alltid gumma och har nu fått mig en tankeställare...). Och när några pojkar vid något tillfälle sagt att det bordet de satt kring var killbordet hade Selda ropat från sitt bord på andra sidan rummet: "Det finns inget som heter killbord! Det här heter BORD!!"
Nu ska jag springa till dagis och avlösa Magnus, inskolningen ska ta två veckor säger dem och då gäller det att dela lika!