fredag 24 december 2010

God jul och gott nytt judo-år!

Selda tycker det är jättekul att gå på judo och det vore roligt om hon fortsatte att trivas. Därför tog vi det på allvar när hon reagerade på att hjälptränaren under julavslutningen sagt "Bra killar!" när både tjejer och killar tävlade på mattan.

Hej!
Selda, som går på Liten och Stor, och hennes morfar var på julavslutningen i söndags för att titta på Pokalen-tävlingen och bli lite inspirerad av de äldre ungarna och se hur duktig man kan bli på judo. Selda hade reagerat på en grej som jag tänkte framföra till er. Hjälptränaren hade sagt under en tävling mellan en kille och en tjej: -"Bra kämpat killar!"
Selda tyckte det var en väldigt "okompis" sak att säga och vi lurade i henne att det nog var för att tjejen var så duktig så att killen behövde kämpa lite mer. Morfar hade också reagerat på det och förstått att när det bara var tjejer som tävlade så hade samma hjälptränare sagt: -"Bra tjejer!" och när det varit blandat eller bara killar hade hon sagt -"Bra killar!" I övrigt tyckte han att hon var jättebra med ungarna och att det varit kul att se på.

Selda som är 4 och ett halvt år och morfar som är 67 reagerade på detta och då finns det säkert också fler som gör det. Vi förstår att hjälptränaren inte medvetet ville exkludera tjejen på mattan, men just när man har med barn att göra kanske man bör tänka igenom extra noga hur man uttrycker sig? Vill också passa på att tacka för en mycket givande hösttermin och ser fram emot vårterminen och en våravslutning där hjälptränaren medvetet peppar alla på mattan!

Hälsningar Lovisa, mamma till Selda




Hej Lovisa,
Tack för påpekandet - en liten detalj - men naturligtvis viktig detalj som vi naturligtvis tar till oss!
Jag skall se till det når ALLA i SPIF tränarstab.
Hälsa Selda en riktigt God Jul från mig - tack!

/Lars

söndag 5 december 2010

NAMNBYTE:

 
Från MIN DOTTERS FÖRSTAKVINNA 
till MINA DÖTTRARS FÖRSTAKVINNA